Remediile homeopate grabesc vindecarea

3824 0

Care este avantajul de a folosi remediile homeopate? In ce afectiuni pot fi folosite cu succes, atat la copil, cat si la adult? Ne spune Marilena Nicola, medic specialist gastroenterolog, cu supraspecializare in homeopatie, de la centrul medical Eurosanity.

Remediile homeopate grabesc vindecarea – Sfaturi de la specialistii in homeopatie

Medicamentele homeopatice au primit denumirea de remedii. Acestea sunt fabricate din substante naturale, care se gasesc in natura, in cele trei regnuri: vegetal, mineral si animal. Practic, din orice substanta existenta in natura se poate prepara un remediu homeopatic printr-o diluare si o potentare corespunzatoare.

Remediile homeopate se prezinta sub forma unor granule, dar pot fi si sub forma lichida, iar atunci se administreaza sub forma de picaturi, mai ales in cazul copiilor. Exista chiar si remedii sub forma de unguente sau geluri destinate administrarii externe.

„Remediile se absorb in organism si influenteaza energetic mult mai subtil si mai profund decat medicamentele alopatice. De altfel, homeopatia este o medicina care se adreseaza mai mult cauzei decat simptomatologiei bolii. Concret, homeopatia trateaza pacientul ca un intreg si ia in considerare atat fizicul si psihicul precum si predispozitia ereditara, mediul si modul de viata, alimentatia, stresul persoanei respective. In timp ce medicina clasica suprima simptomele, homeopatia stimuleaza sistemul imunitar al pacientului si trateaza complet si mai eficace decat metodele care vindeca separat suferinta fizica” a explicat  dr. Marilena Nicola specializat in homeopatie.

Ce boli trateaza homeopatia?

Tratamentul homeopatic poate fi utilizat cu succes atat in afectiunile acute cat si in cele cronice.

Iata bolile in care remediile homeopate au efecte benefice:

  • raceli frecvente, sinuzite, otite, amigdalite, vegetatii adenoide, bronsite, astm bronsic
  • eruptii ale pielii, urticarii, eczeme, psoriazis
  • tulburari digestive (constipatie, diaree), hemoroizi, fisuri anale, greata si varsaturi, litiaza biliara, migrene, probleme hepatice
  • infectii urinare acute si cronice
  • artroze
  • anumite probleme endocrine
  • tulburari menstruale sau postmenopauza (inclusiv mastodinii sau mastoza fibrochistica), probleme legate de sarcina, tulburari de dinamica sexuala
  • depresii, anxietate, fobii

Atentie! Remediile homeopatice se pot administra si in timpul sarcinii, alaptarii, atat copiilor cat si adultilor, la orice grupa de varsta, neavand efecte secundare si niciun efect nociv asupra fatului, ceea ce este un lucru foarte important. De asemenea, exista remedii preventive pentru raul de miscare, pentru tracul dinaintea unui discurs, dar si pentru prevenirea complicatiilor nasterii.

Avantajele remediilor homeopate

„Avantajele homeopatiei sunt multiple, incepand cu faptul ca medicamentele homeopatice, corect administrate, nu determina reactii adverse pentru ca sunt realizate din substante naturale, dupa un procedeu bine pus la punct si nu au niciun grad de toxicitate, deoarece contin o cantitate foarte mica si diluata infinit enzimal din substanta de baza” ne-a povestit specialistul homeopat de la Centrul Medical Eurosanity.

In plus, daca remediul este corect prescris, asigura o vindecare rapida si blanda, care se deosebeste de abordarea alopata ce poate fi uneori mai brutala pentru organism, in sensul ca poate suprasolicita sau inhiba mecanismele fiziologice de aparare ale acestuia. Mai mult decat atat, remediile homeopate ajuta sistemul de aparare al organismului sa se concentreze asupra cauzei care genereaza un anumit tip de afectiune.

Limitele tratamentelor homeopate

In ciuda beneficiilor numeroase, specialistii sustin ca daca in cazul unor boli grave, aflate intr-un stadiu avansat, nu trebuie sa se exagereze virtutile homeopatiei. “Cu cat o boala este mai avansata, de durata mai lunga, cu atat capacitatea organismului de a raspunde la tratamentul homeopatic este mai scazuta, din cauza epuizarii acestuia. Trebuie sa nu uitam ca homeopatia este complementara medicinei alopate” – a subliniat dr. Marilena Nicola de la Centrul Medical Eurosanity.

______________________________________________________

Ofertele medicale ale centrului Medical Eurosanity fac parte din cea mai mare platforma de clinici private din Romania – Consultaclick.ro

Ofertele medicale ConsultaClick sunt valabile in cadrul platformei de programari medicale online, fiind o retea formata din peste 300 de clinici si spitale private din Romania si peste 3000 de medici afiliati in retea.

Rolul platformei este sa faciliteze accesul pacientilor la servicii medicale private, de a le pune la dispozitie oferte medicale care sa ii ajute sa faca economie in bugetul personal si de a le oferi informatii utile.

Pana in prezent prin intermediul platformei Consultaclick s-au efectuat peste 40000 de programari medicale.

Pacientii pot alege un doctor sau o clinica pe baza ratingurilor primite de la alti pacienti, dupa pret sau pe baza criteriului proximitatii.

 

Text: Anca Ardeleanu

Foto: 123rf.com

In this article