Restaurante pentru copii

1348 0

Restaurantele dedicate copiilor sunt insa prea putine, iar cele pentru adulti dispun rareori de facilitati pentru micuti.

Unele spatii comerciale au amenajat locuri de joaca pentru copii, insa restaurantele nu stau la fel de bine la acest capitol. Cu toate acestea, exista si cateva locuri unde patronii s-au gandit si la binele micutilor.

Un restaurant se incadreaza in categoria celor apreciate de parinti daca indeplineste cateva conditii. Pentru a fi pe gustul intregii familii, acesta trebuie sa echilibreze in primul rand distractia cu mancarea sanatoasa. Apoi, daca bifeaza si cateva dotari, cu siguranta se va afla pe lista locurilor preferate de adultii cu copii.

Scaunele pentru copii sunt destinate celor sub 2 ani, dar sunt necesare puiutului tau daca se incadreaza acestei categorii de varsta. In plus, un personal amabil si rapid, precum si un salon separat pentru nefumatori vor reprezenta avantaje. Daca restaurantul dispune si de spatiu de joaca special amenajat sau activitati disponibile pentru asteptarea comenzii la masa, cum ar fi colorat, desenat etc, cu siguranta te vei indragosti pe loc de acest local.

Unde?

In toata tara, lantul de restaurante fast-food McDonald’s dispune de locuri de joaca pentru copii, iar in plus organizeaza si petreceri pentru cei mici. Acest lucru este insa o strategie de a-i atrage sa devina consumatori inca de la varste fragede. Parintii responsabili ar trebui sa fie constienti de efectele consumului de alimente fast-food si sa le explice copiilor care sunt riscurile.

In Bucuresti

  • la restaurantul din incinta magazinului Ikea, parintii pot gasi scaune si meniuri speciale pentru copii, loc de joaca si chiar tacamuri speciale pentru cei mici. De asemenea, exista si spatii pentru schimbat scutecul si pentru alaptat.
  • Si in Drumul Taberei, la Tratoria Il Calcio, exista scaune pentru copii si salon pentru nefumatori, doua lucruri benefice micutilor.
  • La Pizza Hut, personalul ofera copiilor creioane colorate si planse si au meniuri speciale pentru ei.
  • Hard Rock Café este de asemenea pe lista preferintelor parintilor, avand in dotare scaune pentru copii, creioane colorate si bineinteles, spatiu pentru nefumatori. Muzica este insa uneori la un volum prea tare pentru bebelusi.
  • Si restaurantul La Cocosul Rosu din Militari dispune de un loc de joaca special amenajat pentru cei mici in aer liber.

In tara, numarul restaurantelor care ofera o atentie sporita copiilor este destul de mic. La Sinaia, spre exemplu, restaurantul Snow are scaune pentru copii si salon pentru nefumatori, iar la Timisoara, Casa Bunicii si restaurantul Valery sunt destul de apropiate pentru gustul parintilor care vin cu puiutii lor sa serveasca masa.

Asadar, este o problema demna de semnalat patronilor care vor sa atraga printre clientela fidela si adulti cu copii. Atentia acordata unor aspecte ca dotari pentru cei mici, locuri de joaca si personal amabil le-ar aduce recomandari generoase in randul parintilor.

Tu unde iti duci copilul?

In this article

Join the Conversation