Rețetă de conopidă gătită în stil „orez prăjit”

Deoarece în perioada Sărbătorilor de Iarnă, carnea nu a lipsit de pe mese, te simţi mai greoaie şi cântarul arată câteva kilograme în plus. Încearcă să aduci mai...

767 0

De pildă, în loc de şniţel de carne, încearcă şniţel de ciuperci (date prin făină, ou şi pesmet, întocmai ca un şniţel vienez) sau legume la grătar.

Deocamdată, dacă eşti în pană de idei, şi te întrebi ce legume ar fi mai delicioase, avem o sugestie: cum ţi se pare o rețătă de conopidă preparată ca orezul prăjit chinezesc? Conopida mărunţită are o consistenţă asemănătoare orezului, este delicioasă şi conferă o aromă deosebită mâncării.

Citeşte şi Budincă de legume pentru copii

Rețetă de conopidă în stil „orez prăjit”

Ingrediente:

 • 1 conopidă
 • Ceapă tocată
 • Usturoi tocat
 • Morcov tocat
 • Mazăre
 • 2 ouă
 • sare
 • piper

Citeşte şi Salată de dovlecei tocaţi

Mod de preparare:

 1. Desfă conopida în bucheţele şi apoi mărunţeşte-le cu blenderul până când ajung la dimensiunea boabelor de orez.
 2. Într-o tigaie încălzită, pune puţin ulei, ceapă, usturoi, morcov tocate şi lasă-le la călit 2 – 3 minute până le simţi aromele. Legumele trebuie să fie bine scurse, mai ales mazărea – dacă este mazăre congelată – pentru a se rumeni. În caz contrar, ăşi lasă apă şi ajung să fiarbă.
 3. După ce goleşti tigaia, pune ouăle bătute şi amestecă bine în ele, adaugă puţină sare sau piper (poţi să prepari ouăle în tigaie, după ce ai scos legumele, sau chiar punînd ouăle peste legume, amestecând bine, pentru a se franjura).
 4. După ce ai eliberat tigaia, mai adaugă puţin ulei, lasă-l să se înfierbânte şi adaugă conopida. Las-o pe foc aproximativ 5 minute, amestecând din când în când, până când boabele de conopidă devin crocante.
 5. Pune în tigaie amestecul de legume şi ou, conopida rumenită şi amestecă totul bine. Lasă puţin pe foc, mai adaugă puţină sare şi piper piper, dacă simţi nevoia, ideal ar fi să pui sos de peşte sau de soia, şi mâncarea este gata!

Ce reţetă originală cu legume este preferata familiei tale?

 

In this article

Join the Conversation