Reteta tort ciocolata

1452 0

Citește, în continuare, rețeta tort ciocolată și de ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea acesteia.

Ingrediente blat

  • 160 grame de unt
  • 100 grame de ciocolată rasă
  • zahăr vanilat
  • coajă și zeamă de lămâie
  • 6 ouă
  • 125 grame de zahăr
  • 3-4 linguri de pesmet

Ingrediente cremă

  • 2 ouă
  • 100 grame de zahăr
  • 100 grame de unt
  • 50 grame de ciocolată
  • zahăr vanilat

Ingrediente glazură

  • 50 grame de ciocolată
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de apă

Rețetă tort ciocolată. Preparare

Freacă bine gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat, amestecă cu untul, frecând continuu, și cu ciocolata rasă. Adaugă albușurile spumă, pesmetul, zeama și coaja de lămâie rasă. Pune compoziția la copt în cuptor într-o formă unsă și tapetată cu hârtie.

Crema

Ouăle și zahărul se bat pe foc până se încing bine. Apoi se lasă să se răcească. se adaugă untul bine frecat, iar la urmă ciocolata bine topită și zahărul vanilat.

Finalizare

Taie blatul, umple-l cu crema de ciocolată preparată după indicațiile de mai sus și ornează-l cu frișcă sau cu glauzura pregătită în modul următor: pune ciocolata la topit într-un vas cu câteva picături de apă, la foc mic. Freac-o cu zahărul până ce devine ca o pastă moale. Toarnă glazura peste tort cât este caldă și se întinde-o cu cuțit.

Îți place această rețetă tort ciocolată? Tu ai o altă rețetă, de care ești mulțumită și cu care nu ai dat niciodată greș?

Sursă: Bucătăria de A la Z, de Alexandra Ișoveanu  Foto: pixabay.com

In this article