Rețete cu iaurt. Spanac și chec cu iaurt și nuci

2631 0

Nu te feri să folosești iaurtul în bucătărie – atât pentru felul doi, cât și pentru deserturi! Dacă ești în pană de idei, inspiră-te din două rețete cu iaurt – sănătoase, ușoare și delicioase!

Spanac cu iaurt

Ingrediente

  • 300 de grame de spanac proaspăt
  • 200 grame iaurt grecesc (10% grăsime)
  • un cățel mare de usturoi
  • 1/4 linguriță fulgi de chili
  • 1/2 lingură pastă de roșii
  • două linguri de ulei de măsline
  • sare, piper, nucșoară măcinată

Curăță spanacul, spală-l foarte bine și lasă-l să se scurgă apa de pe el. Încinge uleiul într-o tigaie și, la foc mic, călește timp de 2-3 minute usturoiul tăiat felii și fulgii de chili (doar cât să se aromatizeze uleiul). Adaugă pasta de roșii, mărește puțin flacăra aragazului și prăjește timp de un minut amestecând în continuu. Adaugă spanacul în reprize și amestecă de fiecare dată, până când acesta se înmoaie. După ce tot spanacul s-a înmuiat, ia tigaia de pe foc, amestecă bine iaurtul și răstoarnă-l peste spanac. Continuă să amesteci pentru a forma sosul. Potrivește gustul de sare și piper și adaugă la final un vârf de cuțit de nucșoară.

Chec cu iaurt și nuci

Ingrediente

  • 250 de grame de iaurt
  • 200 de grame de zahăr
  • 100 ml ulei
  • 4 ouă
  • 200 grame făină un pliculeț de praf de copt
  • 100 de grame de nuci măcinate
  • esență de lămâie

Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile spumă tare, cu un praf de sare. Gălbenușurile mixează-le cu zahăr până devin cremoase, apoi adaugă uleiul și iaurtul, vanilia, făina și nucile tocate (în această ordine). Încorporează și albușurile bătute spumă, cu grijă, folosind o paletă. Unge cu unt și tapetează cu făină o formă de chec și răstoarnă în ea compoziția obținută. Pune forma în cuptorul preîncălzit și lasă să se coacă timp de circa 45 de minute, la foc mic. Lasă checul să se răcească în cuptor.

Ai încercat până acum aceste rețete cu iaurt? Tu în ce preparate folosești iaurtul ca ingredient?

Sursă: revista MAMI, Foto: www.pixabay.com

In this article