Rețete cu ou în funcție de vârstă

4118 0

4 rețete cu ou, hrănitoare, delicioase și sănătoase, selectate în funcție de vârstă: de la lunile de sarcină, până la 3-6 ani.

#1 Chifteluțe-surpriză (sarcină)

Ingrediente

  • 300 de grame piept de pui sau curcan
  • 2 ouă de prepeliță fierte
  • 1 ou
  • 2 felii de pâine
  • o ceșcuță cu lapte
  • 2 linguri cu pesmet
  • 1/2 ceapă
  • ulei, pătrunjel și sare

Trece carnea prin mașina de tocat împreună cu ceapa și pâinea înmuiată în lapte și stoarsă bine. Adaugă oul bătut cu un praf de sare și aromatizează cu pătrunjelul tocat. Modelează chiftelele, dar nu uita să pui în mijloc câte un ou de prepeliță fiert. Dă-le prin pesmet și așază-le într-o tavă pe hârtie de copt. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, 40 de minute. Din când în când, întoarce-le pe partea cealaltă pentru a se rumeni uniform.

 #2 Piure de avocado cu ou (6-9 luni)

Ingrediente:

  • 1 1/2 avocado
  • 1 ou mare, fiert tare
  • 2 lingurițe de iaurt

Fierbe bine oul, așa încât gălbenușul să fie tare. Separă albușul de gălbenuș. Taie fructul de avocado și scobește pulpa, apoi zdrobește-o. Amestecă gălbenușul cu iaurtul și avocado. Fie le zdrobești cu furculița, dacă bebe are peste 9 luni, fie le treci prin blender. Trebuie să obții o pastă omogenă.

#3 Sufleu cu brânză de vaci (1-3 ani)

Ingrediente

  • 500 grame de brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 125 grame smântână
  • 2 linguri cu pesmet
  • 1 lingură cu unt
  • sare

Freacă brânza de vaci cu un praf de sare. Încorporează gălbenușurile unul câte unul. Adaugă pesmetul și albușurile bătute spumă. Amestecă de jos în sus și răstoarnă rapid compoziția într-o formă de ceramică unsă cu unt. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40 de minute.

#4 Ouă umplute (3-6 ani)

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 50 de grame de unt
  • 50 de grame de smântână
  • 2 lingurițe de muștar
  • 1 ardei gras roșu
  • pătrunjel, ceapă verde, sare

Fierbe ouăle tari și, când s-au răcit, curăță-le de coajă și taie-le pe jumătate. Scoate gălbenușurile și pasează-le cu furculița. Adaugă untul (la temperatura camerei), smântâna și muștarul, sare și amestecă bine. Pune umplutura într-un poș și umple albușurile. În final, decorează cu pătrunjel verde, ceapă verde și ardei gras tăiat mărunt. Lasă-le la rece înainte de a le servi.

Ți-au fost de folos aceste rețete cu ou? Tu ce mâncăruri delicioase, care au ca ingredient principal oul, pregătești pentru copilul tău?

Sursă; revista Mami, mai 2016Foto: 123RF

 

In this article