3 retete culinare pentru copii. Supe delicioase de pasare si legume

3304 0

Odata ce am inceput diversificarea, supitele nu trebuie sa lipseasca din meniul prichindeilor. Desi, acum au aparut tot felul de retete, parca tot cele stiute de la mamaie sunt mai bune. Hai sa le incercam!

Supa de curcan cu legume

Ingrediente: 1 piept de curcan, 2 cartofi, ½ telina, 1 morcov, 1 ceapa, 1 legatura de marar, 75 g paste alfabet

Mod de preparare
1.Taie pieptul de curcan in cubulete si pune-l la fiert in apa. Aduna spuma ori de cate ori este nevoie. Adauga ceapa tocata. Lasa supa sa dea in cateva clocote. Cand carnea de curcan este aproape fiarta, pune telina, cartofii si morcovul taiat rondele.
2.Lasa la fiert, la foc mic, iar spre final adauga pastele. Dupa ce au fiert si pastele, opreste focul si aromatizeaza cu marar tocat fin.

Sugestie: Poti sa inlocuiesti pastele din comert cu taitei facuti in casa. Iata reteta!

Taitei de casa

Framanta un aluat dintr-un ou, o jumatate de cana cu faina, un praf de sare si putina apa calduta. Intinde-l cat poti de subtire si lasa-l putin la zvantat. Presara deasupra faina, dupa care, ruleaza aluatul si taie taietei cat poti de subtiri. Daca ai facut prea multi poti sa-i pastrezi cateva zile in punga de hartie, la loc racoros.

Supa de gaina

Ingrediente: ½ gaina, 1 ceapa, 1 morcov, ½ telina, 2 cartofi, 1 legatura de patrunjel, sare

Mod de preparare
1.Spala bine carnea, tai-o in bucati potrivite si pune-o la fiert in apa cu un praf de sare. Aduna spuma si grasimea de cate ori este nevoie.
2.Cand carnea e aproape fiarta adauga ceapa intreaga, morcovul rondele, cartofii si telina in cubulete. Acopera cu un capac si lasa pe foc sa fiarba bine.
3.Cand carnea si legumele sunt fierte, indeparteaza ceapa si aromatizeaza cu putin patrunjel tocat fin. Mai lasa sa dea in cateva clocote.

Sugestie: Impreuna cu puiul si vita, carnea de gaina este potrivita pentru prima etapa a diversificarii, doar ca trebuie sa indepartezi cu grija grasimea.

Supita fina de legume

Ingrediente: 500 g cartofi, 2 morcovi, 1 ceapa, ½ telina, 1 radacina de patrunjel, 1 lingura cu smantana, 1 lingura cu unt

Mod de preparare
1.Curata cartofii, spala-i si taie-i cubulete. Pune-i la fiert in apa impreuna cu radacina de patrunjel, telina si morcovii curatati si taiati rondele si ceapa netaiata.
2.Acopera vasul si lasa sa fiarba la foc mic. Indeparteaza ceapa, apoi scurge legumele si trece-le printr-o sita sau paseaza-le cu un blender.
3.Subtiaza pasta astfel obtinuta cu supa in care au fiert legumele. Lasa sa mai dea in cateva clocote, dupa care adauga untul si, treptat, smantana. Gata supita!

Sugestie: Unge doua felii de paine cu unt, taie-le cubulete, dupa care asaza-le intr-o tava si rumeneste-le in cuptor cateva minute. Cu siguranta, mofturosul nu va refuza la supica aceste crutoane delicioase.
 


In this article

Join the Conversation