5 retete pentru parc

296 0

Pentru asta insa, mancarica trebuie sa fie transportabila. Si, evident, gustoasa si aratoasa.

1. Orez cu lapte si mere coapte

INGREDIENTE: Ai nevoie de 1 mar mai maricel, 1 cescuta cu orez, 3 cescute cu lapte, 3-4 lingurite cu zahar, un pic de zahar vanilat.

CUM PROCEDEZI: Pui marul spalat si fara cotor la copt. In laptele incalzit adaugi orez. Lasi sa se umfle orezul, amestecand destul de des, sa nu se prinda. Cand e aproape gata, adaugi zaharul si vanilia si mai lasi un pic pe foc. Stingi si acoperi. Scoti marul, il lasi sa se racoreasca, dupa care il faci piure, pe care-l amesteci cu orezul, si el racorit. Pui orezul cu mere in casolete mici, care se inchid ermetic.

2. Mere cu scortisoara

INGREDIENTE: Ai nevoie de 2 mere, 3-4 lingurite cu zahar, 3-4 biscuiti populari, jumatate de pliculet de zahar vanilat.

CUM PROCEDEZI: Dai merele prin razatoare, la fel si biscuitii, dupa care le amesteci bine. Adaugi si zaharul vanilat si amesteci. Pui totul in forme de briose (sau tarte) sau in castronele mici rezistente la temperaturi foarte ridicate. Apoi dai la cuptor, la foc mic. Lasi maximum 20 de minute. Cand scoti, presari scortisoara. Lasi la racit.


INGREDIENTE
: Ai nevoie de 100 mg branza de casa, 1 nectarina mare, 2 linguri cu cereale.

CUM PROCEDEZI: Dai necatrina pe razatoare, amesteci cu cerealeleb (cele de ovaz sunt foarte bune) si cu branza de casa. Gusta si tu si ai sa vezi cat e de bun!

4. Piure de fructe

INGREDIENTE: Iti trebuie un mar, o jumatate de banana, o para si, poate, un kiwi, fara partea cu seminte.

CUM PROCEDEZI: Marul si para le dai pe razatoare, apoi le amesteci intre ele si cu banana pisata si kiwi-ul asemenea. Daca piureul ti se pare prea moale, adauga si un biscuite ras.

5. Fursecuri cu vanilie

INGREDIENTE: Ai nevoie de o cana cu faina, 3 linguri cu varf cu zahar tos, 3 linguri cu unt, 1 lamaie, o jumatate de pliculet de zahar vanilat, 1 galbenus de ou.

CUM PROCEDEZI: Amesteci faina cu zaharul pisat inainte, zaharul vanilat, untul, galbenusul si cu coaja rasa de lamaie, pana se omogenizeaza. Lasi sa se odihneasca o jumatate de ora, dupa care intinzi o foaie de 1 cm grosime. Decupezi apoi felurite forme, stelute, inimioare, cerculete, pe care le pui pe o tava cu hartie de copt. Dai la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc.

In this article

Join the Conversation