Aspic de oua fierte si mazare

1086 0

Cum se procedeaza:

Mazarea o fierbi cam 5 minute in apa cu sare, apoi o scoti si o lasi la scurs intr-o sita.

Gelatina o inmoi in apa rece. Incalzesti supa de legume si pui in ea gelatina pe care ai scurs-o de apa si o lasi  la racit.

Cureti ouale de coaja. Unu sau doua le tai in felii (cu cutitul sau, mai bine, daca ai, cu un dispozitiv de feliat oua ), iar restul – in sferturi.

Mazarea (din care retii cam 1 lingura) o asezi pe fundul formei, sferturile de oua le pui cu grija pe margini, exact in canturile formei.

Torni ¾ din amestecul de gelatina si pui forma la frigider pentru circa 30 de minute, pâna incepe gelatina sa se inchege.

Apoi pui si restul de mazare, apoi feliile de ou si supa ramasa si dai forma din nou la frigider pentru inca 2-3 ore.

Inainte de a aduce aspicul la masa, pui forma un pic in apa calda si apoi o rastorni repede pe un platou.
 

In this article

Join the Conversation