Branzica de casa

515 0

Branza din lapte fiert

Laptele de vaca se fierbe bine, dupa care se lasa la racit. Cand ajunge la 37-40 grade C, adaugi doua linguri cu iaurt pentru fiecare litru de lapte.

Lasi la prins intr-o oala smaltuita. Dupa ce laptele s-a prins, il pui la foc mic sau intr-un alt vas cu apa fierbinte. Se vor forma cheaguri. Le strecori printr-un tifon si lais la scurs.

Branza lemon

Daca nu ai in casa calciu lactic, nu-i nimic. In jumatate de litru de lapte fierbinte pune 6-8 lingurite cu zeama de lamaie. Dupa ce s-a racit, strecori si lasi la scurs.

Branza din lapte cu calciu lactic

Intr-un litru de lapte de vaca fiert si racit la 37-40 grade C adaugi 8 tablete de calciu lactic (pisate). Se pune din nou pe foc, fara a-l amesteca, pana se incheaga. Dupa ce se raceste, nu-ti mai ramane decat sa trecori.

Branza din cheag

Fierbi laptele si il lasi sa se raceasca pana la 37 grade C. La un litru de lapte pui doua lingurite cu cheag. Lasi 12 ore la temperatura camerei, dupa care strecori prin tifon si lasi la scurs. Este o reteta pentru copiii care au trecut de 1 an.

In this article

Join the Conversation