Branzica de vaci cu fructe

1895 0

Puiul meu are 6 luni si am inceput diversificarea de la 3 luni cu suc de fructe. Acum pot sa-i dau si lucruri putin mai consistente, deci am incercat si branzica de vaci. Numai ca el nu o suporta decat in combinatie cu fructe (nici macar cu piure de legume nu o mananca). M-am gandit ca v-ar fi util si voua sa incercati reteta mea si poate o sa le placa si micutilor vostri. Pentru prepararea branzicii fierb 1 litru de lapte (folosesc Covalact pentru ca are foarte putini aditivi, ceea ce se vede si din termenul de garantie care nu este atat de lung ca la alte produse). Dupa fierbere il racesc pana suport sa tin degetul in el (in jur de 40 grade) si adaug paharul de iaurt, mestecand bine cu o furculita pentru a nu se forma cocoloase. Las amestecul neacoperit pana a doua zi dimineata (la temperatura camerei) si apoi il pun la foc mic pana incepe sa fiarba pe margine si sa se formeze cheaguri mici de branzica. Strecor apoi compozitia fie intr-o sita foarte deasa, fie intr-un tifon curat si las bine la scurs. Iese o branzica foarte gustoasa care tinuta la frigider rezista bine 3-4 zile. Apoi, cand am nevoie, iau cate o ligura cu varf, o amestec cu un sfert de banana, o jumatate de mar si o jumatate de portocala pe care o storc in prealabil si le mixez impreuna cu blenderul. Iese o pasta grosuta, ca un iaurt, pe care micutul o mananca cu foarte multa placere. Puteti sa mai incercati si cu piersica (nectarina), mandarina, bucatele mici de ananas, de fapt orice combinatie de fructe o doriti si care se potriveste varstei micutului. Pana dupa un an nu incercati fructe de padure, kiwi sau alte fructe cu samburei ce pot rpovoca alergii. Pofta buna!


In this article

Join the Conversation