BUDINCA DE SPANAC CU BRANZA

183 0

Dupa ce s-a spalat bine, spanacul se opareste 5 minute, intr-o cratita, cu putina apa, la foc mic, amestecandu-l cu lingura. Se desarta apoi in strecuratoare, unde se lasa pana cand se raceste. Franzela se inmoaie in laptele rece pana cand il absoarbe, apoi se trece prin masina de tocat, impreuna cu spanacul. Se pregateste sosul alb si, dupa ce s-a racit, se amesteca cu spanacul, smantana, branza rasa nedesarata, galbenusurile si mararul taiat marunt. Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, prin rasturnare, de jos in sus, se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu pesmet si se niveleaza. Se coace 40-50 de minute in cuptorul bine incins, in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor. Nu se deschide cuptorul 20 de minute. Cind este coapta, budinca se rastoarna pe platou si se serveste fierbinte, ca fel intii, sau ca garnitura la fripturi de orice fel. In aceasta compozitie se pot adauga 100-150 g sunca taiata in patratele, inainte de a se amesteca cu albusul.


In this article

Join the Conversation