cehoslovaca

135 0

blat: se bat spuma albusurile cu 150 gr zahar si un praf de sare, dupa care se adauga cate unu galbenusurile(6).; se aduga nuca macinata, faina si praful de copt stins cu lamaie. se coace la foc potrivit 40 minute.

crema: se scoate apa din unt(prin frecare) se aduga zaharul pudra si 2 galbenusuri, ness-ul, si nucile pralinate si sfarmate.

glazura: ciocolata se rupe bucatele si se pune la topit in lapte, se adauga untul .

nuci pralinate: se lasa la topit 150 gr zahar dupa care se adauga nucile si se lasa pana se patrund 5-10 minute.se uda un fund de lemn pe care se rastoarna nuca si se intinde bine nuca in sirop, si se portioneaza cu cutitul inmuiat in apa. dupa ce se raceste se sfarama cu sucitorul si se incorporeaza in crema.

dupa ce se raceste blatul, se intinde crema, se pune deasupra glazura. cand se taie se foloseste un cutit fierbinte.

e absolut delicioasa…merita atata truda!!


In this article

Join the Conversation