Chec cu mere

217 0

Cum procedezi:

Pui stafidele să se înmoaie într-o ceaşcă de apă caldă. Cureţi merele de coajă şi seminţe, le tai felii subţiri, le amesteci cu zahărul şi le căleşti pe foc mic până se topeşte acesta din urmă. Iei apoi cratiţa de pe foc, laşi să se răcească, după care încorporezi puţin câte puţin făina cu praful de copt în ploaie, scorţişoara, stafidele înmuiate, nucile tăiate bucăţele, uleiul în fir subţire (ca la maioneză) şi un praf de sare.

Amesteci compoziţia până devine omogenă, apoi o torni într-o tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coci checul la foc potrivit, aproximativ 40 de minute şi când e gata îl răstorni repede, dar cu grijă, pe un suport de lemn. Îl laşi să se răcească, apoi îl pudrezi cu zahăr şi-l tai felii.


In this article

Join the Conversation