Ciocolată de casă: rețetă în pași de la Chef Paul Siserman

Orice nutriționist îți va spune că dulciurile, în meniul copilului, ar trebui să-și facă arar loc. Iar atunci când îi faci pofta, desertul să fie făcut de casă.

1378 0

O ciocolată de casă… delicioasă! Pentru mămicile care adoră să își răsfețe piticii cu deserturi „home made“, Chef Paul Siserman a gătit, în exclusivitate pentru revista noastră, ciocolată de casă.

Iar toate secretele preparării ei vă sunt dezvăluite, fiind însoțite și de imagini care să vă ajute să obțineți un rezultat cel puțin la fel de bun ca al unui profesionist.

chef paul sisermanCiocolată de casă

Ingrediente:

  • 850 g lapte praf
  • 300 g cacao
  • 400 g zahăr
  • 50 ml apă
  • 400 g margarină
  • două plicuri de zahăr vanilinat
  • 350 g nucă (sau alune)
  • 200 g ciocolată (85% cacao)
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g biscuiți

Mod de preparare:

1. Topește margarina într-un vas antiaderent (foto 1), apoi integrează zahărul și amestecă până la topirea completă a acestuia (foto 2). (Este mai simplu dacă folosești zahăr pudră.) În momentul în care zahărul este topit complet, adaugă (în ordinea aceasta!) apa, cacao și apoi laptele praf, presărat în ploaie, amestecând continuu (foto 3).

ciocolată de casă
FOTO 1

 

ciocolată de casă
FOTO 2
ciocolată de casă
FOTO 3

2. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și realizează un pat de biscuiți, așezându-i unul lângă altul (foto 4). Toarnă peste ei compoziția și întinde-o cu ajutorul unei spatule, în mod uniform (foto 5).

 

ciocolată de casă
FOTO 4
ciocolată de casă
FOTO 5

3. Adaugă nuca, pe care în prealabil o poți carameliza într-o cratiță antiaderentă, cu 50 g de zahăr (foto 6). Lasă la răcit, apoi răstoarnă pe un grill, deasupra unei tăvi, pentru a face deasupra ganache-ul, realizat din ciocolată amăruie (foto 7).

ciocolată de casă
FOTO 6
ciocolată de casă
FOTO 7

4. Ganache de ciocolată: Rupe în bucățele 200 g de ciocolată amăruie (85% cacao) și pune-le într-un bol rezistent la căldură. Adu smântâna pentru frișcă la temperatura de fierbere și toarn-o peste ciocolată. Amestecă și lasă la răcit. Încălzește din nou compoziția până o aduci la 50 de grade și întinde-o peste stratul de nuci (foto 8). Lasă preparatul să se răcească și apoi porționează-l (foto 9).

ciocolată de casă
FOTO 8
ciocolată d ecasă
FOTO 9

Poftă bună!

In this article