Ciorba de vita pentru copii

4003 0

Secretul pentru a prepara această delicioasă ciorbă de vită este să laşi câteva oase să fiarbă în apă, înainte de a adăuga carnea şi zarzavaturile.

Reţetă pentru ciorba de vită

Ingrediente

O jumătate de kilogram de carne de viţel

2-3 oase

2 morcovi

un pastârnac

o ceapă

1 rădăcină de pătrunjel

1/2 de ţelină

o lingură de orez

un ou

zeama de lămâie

puţină sare

2 litri de apă

Mod de preparare

Spală oasele, pune-le la fiert, dupa care strecoară zeama.

Pune zeama din nou la fiert împreună cu carnea de viţel tăiată în bucăţele potrivite. Îndepărtează spuma.

Adaugă zarzavaturile, tăiate în fâşii subţiri, şi lasă totul să mai fiarbă.

La final, adaugă orezul care a fost fiert separat.

Ciorba de vită se drege cu ou şi se acreşte cu zeama de lămâie, după gust. Se poate acri şi cu borş. La servire se adaugă şi verdeaţa.

 

In this article

Join the Conversation