Ciorbita cu perişoare de dovlecei

140 0

Pentru perişoare ai nevoie de: 2 dovlecei, 2 ouă, 2 linguri griş, 2 linguri brânză de vaci, 1 legătură mărar, 1 ceapă, 1 legătură leuştean verde, sare, piper, cimbru.

Cum procedezi:

Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia, dai apoi pe răzătoare morcovii şi tai mărunt ceapa şi ardeii. Le pui la fiert cu orezul spălat şi scurs în apă cu sare. Cât timp fierb legumele, pregăteşti perişoarele: cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îi presari cu sare şi îi laşi să se scurgă într-o strecurătoare.

Cureţi şi ceapa, o tai mărunt şi o amesteci cu dovleceii presaţi bine, brânza de vaci, grişul, mărarul tocat şi ouăle bătute. După ce au fiert legumele adaugi roşia dată pe răzătoare şi după 5 minute borşul fiert separat. Faci focul mic şi adaugi apoi pe rând perişoarele de dovlecei şi brânză.

Le fierbi 10-15 minute şi la final potriveşti de sare şi piper şi presari verdeaţa tocată. Perişoarele astfel pregătite ies dulci şi de aceea merg foarte bine cu o zeamă acră. Dacă nu ai borş , poţi face o ciorbă pe care o acreşti cu oţet sau zeamă de lămâie. Aceste perişoare nu prea merg în supă.


In this article

Join the Conversation