ciorbita de burta

214 0

Carnea se spala, ceapa si morcovii se curata si se spala.

Se pune carnea la fiert impreuna cu morcovii si ceapa intregi, si un praf de sare. Se lasa la fiert in functie de cat de prefiarta este burta.

Dupa ce a fiert carnea, se scoate , se spala si se curata surplusul daca are prea multa grasime. Apoi se taie cubulete cam de 1,5 cm .

Supa in care a fiert carnea se scurge, se arunca morcovul si ceapa, se pune intr-un alt vas, sau in acelasi, dupa ce a fost spalat, si se pune burta taiata cubulete din nou la fiert.

Se ia din supa vreo 4-5 polonice, se pun intr-un castron, se adauga galbenusele batute separat cu putina sare, smantana si se amesteca bine. Apoi se rastoarna in oala cu ciorbita si se amesteca. Se adauga si otetul si sare dupa gust.

La ciorba de burta se folosesc doar galbenusele, cu albusele puteti face 5 checuri sau bezea.

Dupa preferinte ciorba se poate prepara fara smantana si otet si se poate drege dupa gust in momentul servirii.

Tot dupa preferinte, se poate adauga la ciorbita de burta si un ciolan de porc mai mititel. Ciolanul de porc se fierbe separat, apoi se spala si se taie tot cubulete cam de aceeasi marime cu burta si se pun la fiert in acelasi timp , dupa ce aceasta a fost maruntita. Supa de la ciolan nu se amesteca, daca doriti o folositi la altceva.

Se serveste fierbinte cu mujdei de usturoi si ciusca, dupa preferinte. Tot dupa preferinte se mai adauga si smantana si otet.

Iarna se serveste cu o cana de vin fiert, iar vara cu o bere.

Aceasta reteta a fost apreciata de foarte multi prieteni si reprezinta pentru mine o mostenire de suflet de la mama, care din mai 2004 este intr-o lume mai buna.

Pofta buna va doresc!


In this article

Join the Conversation