Ciuperci marinate

438 0

Mod de preparare:

1. Curata si spala in cel putin 3-4 ape palarioarele si piciorusele ciupercilor.

2. Pune-le la scurs intr-o strecuratoare.

3. Daca folosesti ciuperci mari ca dimensiune, taie-le in felii groase.

4. Pune-le intr-o cratita cu gura larga impreuna cu uleiul, o lingura cu sare, foile de dafin, zeama de lamiae si boabele de piper (15-20 la numar).

5. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic, 15-20 de minute, ca sa lase apa. Daca nu au lasat suficienta, adauga apa pana acopera totul.

6. Potriveste de sare si pune in borcane mici, cat folosesti o singura data. Inchide ermetic borcanele.

7. Pune la fiert la bain-marie pentru o ora.

8. Lasa sa se raceasca in apa si pune-le la loc racoros.


In this article

Join the Conversation