Compot de struguri

584 0


Ai nevoie de:

  • 1 kg boabe de struguri
  • 200 g zahar
  • o lingura zeama de lamaie

Cum procedezi: Se aleg boabe de struguri albi, tari, se spala si se asaza in borcane. Intre timp, se dizolva zaharul cu apa calduta, se amesteca cu zeama de lamaie si se toarna peste fructe, suficient cat sa le acopere. Borcanele se acopera cu celofan ud pus in doua si se leaga bine cu sfoara, dupa care se asaza intr-un vas suficient de inalt (infasurate si acoperite cu ziare). In vas, se adauga apa calduta pana la nivelul sforii care leaga borcanele. Cand apa incepe sa clocoteasca, focul se reduce si se lasa sa fiarba lent, in clocote foarte mici, timp de 30 minute. Se ia vasul de pe foc, se acopera cu paturi groase si se lasa asa pana a doua zi, cand borcanele se sterg, se eticheteaza si se asaza in camara.


In this article

Join the Conversation