• Dovlecei murati

    Ingrediente 1 kg dovlecei 2 linguri sare grunjoasa 550 ml apa boabe de mustar boabe de piper 3-4 frunze de visin marar 1 hrean, curatat si taiat pe lung 1 morcov, curatat si taiat pe lung 2 frunze de dafin frunze de telina 1 ardei...

  • Suc de rosii (de la 1 an)

    Mod de preparare: Spala rosiile, taie-le in sferturi, dupa care trece-le prin aparatul special pentru suc de rosii. Sucul astfel obtinut toarna-l intr-o oala cu fund dublu. In lipsa ei, pune sub oala o placa din fonta. Lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din...

  • Feta cu sos mediteraneean

    Mod de preparare: 1. Taie branza in cuburi. 2. Curata si zdrobeste cu dosul unei furculite cateii de usturoi. 3. Intr-o piulita, sfarama boabele de coriandru si piper. 4. Pune un strat de branza in borcan (400 g), foaia de fadin, rozmarin, bucati de branza,...

  • Marinata de hamsii

    Mod de preparare: 1. Eviscereaza hamsiile si clateste-le cu o solutie de otet cu apa (500 ml apa la 50 ml otet). 2. Taie ceapa julien. Intr-un borcan cu gura mai larga asaza in straturi pestele si alterneaza cu ceapa, maslinele, dafinul si piperul. Toarna...

  • Hamsii piperate

    Mod de preparare: 1. Eviscereaza hamsiile si lasa-le la scurs 1-2 ore. 2. Pune-le intr-un castron cu otet, acopera cu un capac si da la rece 4-5 ore. 3. Scurge-le si pune hamsiile in borcane cu gura mai larga, presara printer straturi boabe de piper,...

  • Crap marinat

    Mod de preparare: 1. Curata, spala si taie pestele in bucati potrivit de mari. 2. Sareaza si lasa-le sa stea la rece o jumatate de ora. 3. Usuca pestele cu un servet de hartie, da-l prin faina si prajeste-l in ulei incins. 4. Intre timp,...

  • Ciuperci marinate

    Mod de preparare: 1. Curata si spala in cel putin 3-4 ape palarioarele si piciorusele ciupercilor. 2. Pune-le la scurs intr-o strecuratoare. 3. Daca folosesti ciuperci mari ca dimensiune, taie-le in felii groase. 4. Pune-le intr-o cratita cu gura larga impreuna cu uleiul, o lingura...

  • Salata de vara

    Mod de preparare: 1. Spala borcanele, 6-7 la numar, usuca-le si baga-le la cuptor cateva minute. 2. Feliaza rosiile, ardeii iuti, ceapa ca pentru salata de vara si amesteca-le cu grija. 3. Intre timp, prepara marinata din 2 l apa, zahar, otet si tine-o pe...