Cornulete duo

991 0

Se prepara siropul intai. Se pune l fiert apa cu zaharul la fiert pana se dizolva zaharul, apoi se da la racit. Apoi se amesteca ouale, laptele, uleiul sau untura, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, drojdia apoi punem faina pana se face un aluat elastic si nu se mai lipeste de maini, care se lasa la crescut cam 45min. Dupa aceea se imparte coca in doua, intr-o parte se pune coaja de lamaie si in cealalta parte se pune cacaoa si se framanta fiecare separat, apoi se lasa la dospit cam 30min. Dupa ce a crescut, fiecare coca se imparte in 8 bile egale, avand in total 8 bile negre si 8 bile albe. Apoi se ia cate o bila alba si cate o bila neagra se intind cu sucitorul, se suprapun, se taie in triunghiuri se umple sau nu (dupa preferinta) se ruleaza si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se introduce l cuptorul incins aproximativ 15-20 min. Dupa ce se scot din cuptor se imbibeaza in siropul de zahar rece si se scot pe un platou. Pofta buna!

In this article

Join the Conversation