Coronita de miel

224 0

Cum procedezi:

1. Spala bine coastele de miel si curata toate legumele.

2. Impinge cu o furculita sau cu ajutorul unui cutit carnea din varful fiecarui os in asa fel incat sa ramana dezgolit pana la jumatate. Condimenteaza pe toate partile cu sare, piper si cimbru si freaca bine coastele cu usturoi zdrobit.

3. Uneste apoi coastele astfel incat sa obtii o coroana. Coaste capetele unul cu altul sau prinde-le cu bete de frigaruie.

4. Asaza coronita astfel obtinuta intr-o tava. Umple-o apoi cu morcovi intregi, cartofii taiati cubulete, ceapa rondele si ardeiul fasii.

5. Stropeste totul cu o cescuta cu apa si ulei si lasa la cuptor aproximativ o ora. Din cand in cand stropeste cu sosul format in tava.

6. Spre final, toarna uniform vinul alb.

Sugestie: Marinata perfecta

Pentru a capata un gust mai aromat, inainte de preparare marineaza coastele in 8 linguri ulei de masline amestecat cu sucul de la o lamaie, 2 catei de usturoi zdrobiti, un fir de rozmarin tocat si putin cimbru, aproximativ 2 ore.


In this article

Join the Conversation