Cosulete dulci: un desert irezistibil

772 0

Ingrediente
200 g biscuiti fragezi (eu am folosit Petit Beurre), 200 g crema de ciocolata, 150 g margarina, o cutiuta de branza de vaci proaspata, 2-3 linguri frisca, 100 g zahar pudra vanilat, un plic de gelatina, o felie de pepene galben, 5-6 capsuni mari, 2-3 kiwi, cateva jumatati de miez de nuca prajit.

Mod de preparare
1. Se dau biscuitii la robot sau se maruntesc cu sucitorul.
2. Ciocolata se topeste si se amesteca impreuna cu margarina, apoi se toarna peste biscuitii pisati si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Aceasta pasta o aranjam in castronele captusite cu folie de celofan, formand peretii cosuletelor cu ajutorul unei linguri, asezam miejii de nuca unul langa altul pe marginea peretelui viitorului cosulet, apoi se dau la congelator cateva minute (20-25) sa se intareasca.
3. Intre timp pregatim umplutura, mixand frisca cu branza de vaci si zaharul pudra vanilat, apoi adaugam gelatina topita la bain-marie, turnand in fir subtire. Se curata cateva fructe, se taie cubulete, apoi se incorporeaza in crema de branza.
4. Se scot cosuletele din castronele, se trag foliile de celofan cu grija si se umplu cu crema de branza cu fructe; se orneaza cu feliute de capsuni, kiwi si pepene galben si se dau circa o ora la frigider sa se inchege bine. Se servesc reci, decorate cu frisca.

Reteta oferita de Anisoara Ursan, Cernavoda, jud. Constanta
 


In this article

Join the Conversation