Covrigi cu mac si susan

243 0

Se cerne faina intr-un vas, se face o gropita in mijloc in care se pune drojdia. Peste, se toarna laptele caldut, se marunteste drojdia in lapte si se framanta un aluat elastic. Se adauga sarea si uleiul si se framanta bine bine, pana cand nu se mai lipeste deloc de maini si se lasa la dospit cca o ora intr-un loc caldut. Dupa ce aluatul a terminat de dospit, incepem sa modelam covrigii, marimea si grosimea fiind la alegere, apoi ii mai lasam la dospit gata modelati, inca 15 minute. In prealabil punem la fiert o oala mare cu apa. Dupa cele 15 minute de dospit Dupa cca 15 minute, se pot intoarce si pe cealalta parte, pentru a fi mai crocanti. Pofta mare si nu uitati ca sunt un preparat perfect pentru zilele de post. covrigii se oparesc in apa fiarta, 1-2 minute fiecare, apoi se aseaza in tava, se presara cu mac sau susan si se dau la copt cca 20 de minute, la foc potrivit.


In this article

Join the Conversation