Cozonac

304 0

drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald. – intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi , si maiaua. -se framanta bine , eu am mai pus cam doi pumni de faina in plus , ca sa nu se lipeasca de maini. – apoi se acopera castronul, si se lasa sa creasca cam 40 de min il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu f. mult -se intinde apoi o foaie dreptunghiulara, in reteta scrie ca de dimensiunile 45×50 . pe foaie, se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans taiatzi in 12 bucatzi egale -apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata) galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte ramas, si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar. – bagati la cuptor la 175 gr. pt 45-55 min. (verificati dupa 40 min) cu mac (si rabdare sa creasca in tava mult inainte de copt)

In this article

Join the Conversation