Cozonac

277 0

Cum se procedeaza:

Din drojdie,1 lingurita de zahar, 2 linguri faina si 50 ml lapte caldut faci o maia pe care o lasi la crescut la caldura, timp de 15 minute.

Separi albusurile de galbenusuri. Dizolvi zaharul ramas in restul de lapte caldut. Cerni faina intr-un castron adanc. In mijlocul ei faci o adancitura in care pui maiaua, galbenusurile batute cu sare, laptele si aromele si omogenizezi aluatul. Topesti untul. Framanti aluatul timp de 30 minute, cu manile unse mereu cu unt topit si ulei. Faci semnul crucii pe aluat, apoi il acoperi cu un servet si il lasi la crescut la cald pana isi dubleaza volumul.

Bati albusurile spuma si le amesteci cu zaharul pudra, nucile macinate si cacaua. Imparti aluatul in 6 bucati, pe care le intinzi cu mana pe planseta presarata cu faina. Intinzi umplutura de albus cu nuca pe fiecare bucata, lasand o margine libera de 2-3 cm, apoi rulezi. Impletesti cate 3 rulouri, le asezi in tavile unse cu ulei si lasi cozonacii sa creasca la cald, timp de jumatate de ora.

Ii coci in cuptorul preincalzit, timp de 50-55 minute, la foc mijlociu. Ii scoti din cuptor, ii ungi cu galbenusul batut cat sunt fierbinti. Ii scoti din forme dupa alte 5 minute.

In this article

Join the Conversation