Cozonac cu mac

444 0

Mod de preparare :

1: Pune la fi ert macul, laptele si o lingura cu zahar si lasa pe foc mic pana scade lichidul. Adauga vanilia si lasa deopar-te. Separat, inmoaie stafidele.

2: Prepara o maia din drojdie, 125 g faina si lapte si lasa o ora la cald. Adauga restul de faina, sare, zaharul, 2 oua, romul si framanta pana se incorporeaza. Lasa la cald pana isi dubleaza volumul.

3: Adauga stafi dele, coaja de la o lamaie si mai framanta un pic. Scoate aluatul pe o planseta infainata si imparte-l in doua foi.

4: Intinde pe foi cate ½ din umplutura de mac, ruleaza cu grija si pune cozonacii in tavile unse cu unt. Lasa sa se odihneasca o jumatate de ora.

5: Unge cozonacii cu ou batut. Da la cuptor. Cand s-au copt, lasa sa se racoreasca, unge-i cu un strat subtire de unt topit (50 g) si pudreaza din belsug cu zahar pudra.

In this article

Join the Conversation