Cozonac de Banat

287 0

Cum procedezi:

1. Se face o maia din putin lapte, 2 linguri cu zahar si drojdie.

2. Se bate totul, se pun 2 linguri cu faina si se lasa la cald 15 minute.

3. Intr-un vas mai mare se pune faina cu restul de lapte caldut, zaharul, maiaua, galbenusurile, sarea, margarina topita si coaja de citrice. Se framanta bine cu mana unsa, circa jumatate de ora.

4. Se pune la dospit, bine acoperit.

5. Dupa ce a crescut se unge mana cu ulei si se mai framanta 5 minute, dupa care se lasa din nou la crescut.

6. Se imparte aluatul dupa dorinta si se umple cu nuca, mac, fructe confiate, stafide, scortisoara…dupa bunul plac.

7. Se pune in tava bine unsa si presarata cu faina.

8. Se lasa 20 de minute in tava, dupa care se da la cuptor, 40-45 de minute.

9. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in tava, acoperit cu un servet curat de bucatarie.


In this article

Join the Conversation