cozonac rozeta

398 0

ptr umplutura ai nevoiede;100g stafide,250g nuca macinata,o fiola esenta de rom,70 ml lapte,2 linguri cacao , zahar dupa gust.cum procedezi ptr. aluat;cerni faina intr-un castron;iar in mijlocul ei pui drojdia faramitata ,zaharul si torni lapte caldut.omogenizezi,apoi framinti bine aluatul.acoperi vasul cu un prosop de bucatarie si lasi la dospit cam 15 minute.tai untul in cubuletesi il adaugi in aluat impreuna cu un galbenus frecat cu sare . framinti din nou aluatul si il mai lasi 30 minute.ptr umplutura;amesteci nuca macinata cu cacao ,esenta de rom,stafide si laptele ,adaugand zahar dupa gust.framinti inca o data coca si o intinzi in strat gros de 1 cm. pui umplutura si rulezi. tai bucati de rulou de 3-4 cm si le asezi unele linga altele intr-o forma termorezistentaunsa cu unt.o dai la copt 30-35 minute.amesteci un galbenus cu o lingurita de zahar dizolvat in apa si ungi cozonacul cu 1o minute inainte de al scoate din cuptor.pofta buna.PASTE FERICIT


In this article

Join the Conversation