ECLERE

1232 0

Gogosile: 125 g faina 100 ml ulei 3 oua Pui la fiert apa si uleiul, iar la primul clocot adaugi faina toata, apoi omogenizezi cu o lingura.Dupa ce se raceste adaugi , pe rand, ouale, tot amestecand pana se obtine aluatul. Cu ajutorul unei pungi,in care s-a facut o gaura, se aseaza gogosele in tava de la aragaz, dupa ce in prealabil s-a asezat o hartie de copt. Se coc aproximativ 30 minute la foc moale fara a deschide cuptorul. Crema de vanilie: 0.5 l lapte 1 cana de zahar 4 linguri de faina Se pun intr-o cratita si se fierb, amestecand continuu pentru a nu se forma cococloase. Separat se freaca un pachet de margarina pentru prajituri cu 5 pliculete de zahar vanilat. Dupa ce compozitia de pe aragaz a inceput sa se ingroase se adauga margarina frecata cu zahar si se da la rece. Crema de ciocolata: 1 lingura de apa 1 lingura de margarina 1 pahar de zahar 3 linguri de cacao Toate acestea se fierb pana se obtine o cosistenta cremoasa.Se ia de pe foc si se adauga o sticluta cu esenta de rom. Gogoselele se sectioneaza pe lungime , se umplu cu crema de vanilie si li se adauga deasupra glazura. Sunt o nebunie si nu cred ca exista petrecere la care sa nu fi fost vedete aceste eclere.Plac tuturor, in special copiilor si sunt relativ usor de facut.Cu siguranta vor face furori de sarbatori, dar nu vor mai fi vedete pentru ca familia si prietenii le-au mai savurat in trecut.

In this article

Join the Conversation