Eclere cu crema de vanilie

270 0

Cum se procedeaza:

Intr-un cazanel se toarna ulei, putina sare si se lasa sa dea in fiert, apoi se toarna faina amestecandu-se repede cu un tel. Se ia de pe foc si dupa 5-6 minute se adauga pe rand ouale, amestecand cu telul continuu, dupa fiecare ou introdus in compozitie.

Apoi compozitia se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, cu ajutorul unui cornet jumatate din compozitie sint in forma de cerc (de marimea unei nuci) iar jumatate in forma de 2 (gatul). Se introduc la cuptor la foc puternic sa se coaca bine, aproximativ 20 minute, apoi se lasa la racit. Se taie capacul celor rotunde din marginile carora se fac aripioarele.

Crema: Se freaca galbenusurile cu 150 g zahar intr-un vas, se amesteca cu faina si treptat se subtiaza cu laptele caldut, se adauga zaharul vanilat si se pune la foc mic pana da in fiert, lasandu-se sa mai fiarba inca 2-3 minute. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste,apoi se adauga untul frecta cu restul de zahar.

In fiecare forma rotunda se pune crema cu ajutorul cornetului, gatul se pune in crema iar peste crema se aseaza frisca, apoi capacelul si pe laterale se pun aripioarele. Deasupra se pudreaza cu frisca si stropesc cu ciocolata topita!! Sper ca am fost destul de explicita!! Sunt destul de migaloase, dar eu zic ca merita pentru distractia copiilor!! Pofta buna!

In this article

Join the Conversation