friptura de miel..cu smantana si cascaval..la tava..

289 0

se spala foarte bine jumatatea de miel..care contine 2 pulpe spate,coaste se unge bine cu unt dupa aceea se aplica condimentele..sarea piperul..usturoiul bine pisat,iar langa miel se taie 4-5 cartofii in felii mai mari si groase..care la fel sunt condimentate cu sare piper si cate un farf de lingurita de unt aproape pe fiecare bucatica..toate acestea se lasa la cuptor cam 50 de minute dupa care se adauga smantana si cascavalul afumat ras,patrunjelul si busuiocul(nu las mai mult de 10 min. verdeata la cuptor..pt. ca in primul rand se arde iar in al doilea rand nu trebuie sa fie nici prea aromata carnea) de asupra carnii si a cartofilor. are un aspect deosebit .e un deliciu si nu e greu deloc..e o reteta inventata de mine personal..si el al 3-lea an care o pregatesc pt. ziua de pasti..binenteles acesta fripura se acompaniaza de un vin rosu rece..un ou rosu si o felie de cozonac cu nuca si stafide.. va dorim UN PASTE FERICIT multa sanatate si multe zambete pe chipul tuturor..


In this article

Join the Conversation