Fursecuri fragede cu miez de nuca si covrigei de casa pentru copii

2966 0

Daca tot nu te poti abtine sa ii oferi mici gustarici, macar sa nu fie produse cumparate, pline de E-uri si aditivi alimentari. Mai bine sa fie ceva facut in casa, de mainile tale. Azi iti propunem doua retete: fursecuri fragede cu miez de nuca si covrigei de casa. Cu precizarea ca ii poti oferi covrigeii de casa dupa ce implineste un anisor, iar fursecurile fragede cu miez de nuca dupa ce implineste doi anisori.

Fursecuri fragede cu miez de nuca

Ingrediente: 6 oua, 250 g zahar pudra, 400 g faina, 250 g unt, 100 g miez de nuca.

Mod de preparare
Se bat galbenusurile cu untul pana se obtine o crema pufoasa. Se adauga zaharul pudra si se bate in continuare, pana se topeste. Se pune apoi faina, miezul de nuca pisat si albusurile batute spuma tare, se amesteca totul usor si se fac diferite forme din compozitie. Acestea se pun intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce tava in cuptor, la foc potrivit, pentru circa o ora.

Covrigei de casa

Ingrediente: 250 g faina, 200 g zahar, un plic de zahar vanilat, 125 g unt, 2 oua, 100 ml lapte.

Mod de preparare
Intr-un vas mai mare se pun pe rand faina, zaharul, laptele, ouale si zaharul vanilat si se amesteca bine compozitia pana devine un aluat nici moale, nici tare. Pe un fund de lemn, pe care ai presarat putina faina, mai framanta nitel aluatul, pana nu se mai lipeste de maini. Formeaza apoi covrigei de marimea si forma pe care o doresti: pot fi in forma de opt sau de cerculete simple ori impletite. Copiii pot fi de un real ajutor in alegerea acestor forme. Cu cat sunt mai mici covrigeii, cu atat vor fi mai pe placul prichindeilor. Se asaza apoi intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se dau la cuptor la foc potrivit. Sunt gata dupa 20 de minute. Cand se scot din cuptor se stropesc cu apa si zahar sau pot fi unsi cu miere in care s-a adaugat miez de nuca pisat.


In this article

Join the Conversation