Galuste cu prune

668 0

Ingrediente

1 kilogram cartofi

1 kilogram de prune

100 grame zahar

1 – 2 oua

1 lingura de unt

pesmet

faina

scortisoara pisata

Galuste cu prune: mod de preparare

Primul pas pentru a prepara delicioase galuste cu prune este sa fierbi cartofii si sa-i dai prin sita. Amesteca-i apoi cu ouale intregi si freaca bine compozitia.

Presara faina pe un fund curat, ia din compozitia obtinuta anterior, tavaleste-o prin faina si fa un rulou.

Taie ruloul in bucati egale pe care le intinzi in mana trecuta prin faina. Asaza la mijlocul acestora cate o pruna fara samburi, impacheteaza bine si fierbe-le in apa clocotita. Pentru a fi mai gustoase, umple prunele cu zahar si cu scortisoara.

Dupa ce au fiert, tavaleste-le prin pesmetul rumenit in unt.

Idee: Reteta de galuste cu prune poate fi adaptata si pentru alte fructe de sezon cum sunt zemoasele caise.


In this article

Join the Conversation