KNELE-galustele cu prune

286 0

1.Se fierb cartofii in coaja cam 20-30min.Se scurg de apa si se lasa putin sa se raceasca . 2.Intre timp pregatiti pesmetul :intr-o tigaie puneti la incins untul ,apoi turnati zaharul si pesmetul si amestecati cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza putin zaharul,avand grija sa nu se rumeneasca prea tare. 3.Apoi va ocupati de aluat ,cojiti cartofii ,ii dati prin masina de tocat si-i amestecati cu ouale ,sarea , coaja de citrice si faina cat sa iasa un aluat nu tare(sa nu se mai prinda aluatul de degete foarte tare) 4.Veti lua cate o bucata de aluat (nu f.mare)cu care veti infasura cate o pruna(nu scoateti samburele)Vor arata ca niste galuste.Cel mai bine e sa pregatiti toate galustele tinandu-le pe o suprafata tapetata cu faina. 5.Veti pune la fiert 2-3 l apa ,iar cand clocoteste veti pune 5-6 galustela fiert ,vor sta circa 10min la firt la foc nu f.mare ,pana se ridica la suprafata. 6.Le veti scurge de apa si le veti da imediat prin pesmetul pregatit. 7.Le serviti calde cu mult pesmet dulce alaturi 8.Puteti folosi si caise nu foarte coapte. Sunt super delicioase si pentru copii ,cel putin baietelul meu de 2 ani e fascinat sa descopera fructele dinauntru si cu pesmetul dulce sunt minunate


In this article

Join the Conversation