Lapte de pasare

115 0

Se separa albusurile si se bat spuma cu 8 linguri de zahar, zaharul se pune treptat nu tot odata. Se pune laptele la fiert. Cand acesta fierbe focul se da la mic. Cu o lingura se ia din alusul batut spuma cate o galusca si se pune in laptele care fierbe. Se scoate imediat cu o spumiera si se pune intr-un castron. La fel se procedeaza pana se termina tot albusul si s-au facut toate galustele. Laptele ramane pe foc fierband la foc mic. Galbenusurile se amesteca cu 4 linguri de zahar si 3 de faina. Aceasta compozitie se subtiaza cu putin lapte rece, apoi se toarna in laptele care fierbe. Trebuie amestecat sa nu se prinda sau sa se afume. Se obtine un sos subtire care se adauga peste galustele de albus. Se poate orna cu ciocolata rasa, scortisoara, sau decorative pentru prajituri, depinde de gustul copilului. Este un desert delicios! se serveste in boluri mici cate 3-4 galuste si sos


In this article

Join the Conversation