Legume la gratar delicioase

1066 0

Reteta este foarte usor de preparat, trebuie doar sa acorzi putina atentie felului in care tai legumele. Nu uita: legumele trebuie sa fie spalate foarte bine.

Legume la gratar: pregatirea

Dovlecei

Alege dovlecei tineri si fragezi. Indeparteaza capetele dovlecelului si apoi taie-i, pe lungime, in felii de groximea unui deget.

Ardei gras

Tine ardeiul de codita si taie-l, pe lungime, in patru felii. Curata-l de pielitele albe care raman. Ca sa stea plat pe gratar, netezeste-l taindu-i capetele rotunjite.

Ceapa

Taie-i capetele si curat-o de coaja. Apoi, taie ceapa in felii circulare subtiri.

Sparanghelul

Este important sa alegi un sparanghel suficient de gros ca sa nu cada de pe gratar. Singura regula la sparanghel este sa-i rupi capetele plate (il indoi cu mana si-l rupi de unde se rupe el in mod natural).

Pe gratar

Unge feliile de legume cu ulei pe partea de sus si asaza-le pe gratarul incins cu partea unsa (trebuie lasate aproximativ 4 -5 minute pe fiecare parte).

Inainte de a le intoarce, unge cu ulei si partea cealalta.

Intoarce-le folosind un cleste de bucatarie. In cazul in care nu reusesti sa pastrezi intregi feliile de ceapa, nu este o problema, acestea raman la fel de gustoase chiar daca felia se desface in mai multe "inele".

 

 

 

 

 


In this article

Join the Conversation