Meniu Mofturici

230 0

Cum se procedeaza:

Cartofi nature cu parmezan

Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare dupa gust. Se spumeaza si dupa ce au fiert se scurg bine de toata apa si se pun intr-un bol, se adauga parmezanul si patrunjelul tocat.

Snitere mexicane

Pieptul de pui de taie in 3 bucati (eu folosesc partea superioara), la randul lor cele 2 mai groase se mai taie o data in doua. Bucatile se dau prin faina, ou (batut bine cu condiment), pesmet si iar faina, ou, pesmet si se pun la prajit in putin ulei de masline (eu folosesc tigaia tefal ca nu necesita decat o picatura de ulei). Le scot pe o farurie cu prosop de hartie pe ea care sa suga excesul de ulei din snitere.

Fripturica „a la Vladutz”

Pieptul de pui se taie in bucati medii nu foarte groase, dar nici subtiri. Se adauga uleiul de masline si condimentul, se amesteca bine si se lasa cca.15 minute sa se patrunda. In tigaie se pune foarte putin ulei de masline si cand e incins se pun bucatelele si se lasa la foc mediu nu foarte mult. Aproape de final se stropesc cu putina zeama de lamaie si se scot repede, inainte sa se caramelizeze zeama de lamaie pentru ca devine amara. Se scot pe o farfurie si se orneaza cu felii de rosie date cu putina sare si ulei de masline. Pofta buna!

In this article

Join the Conversation