Muschi condimentat

185 0

Mod de preparare:

Curata muschiul de pielite, spala-l apoi sub un jet de apa rece. Sterge-l bine cu un servet curat. Stoarce bine portocala si stropeste cu acest suc, pe toate partile, muschiul de porc.

Dupa cateva minute adauga sare, cimbru si rozmarin. Leaga apoi muschiul cu sfoara sau ata mai dura ca la final sa aiba o forma frumoasa. Asaza muschiul in tava unsa cu ulei. Toarna peste el putina apa calda, cam o cescuta, si lasa-l la cuptor, la foc moderat, aproximativ 80 de minute.

Din cand in cand stropeste-l cu vin si sosul format in tava. Daca muschiul nu este patruns si sosul din tava a scazut, mai adauga apa calduta. Intre timp, curata morcovii, ceapa si cartofii. Spre final, de jur-imprejurul muschiului, pune morcovii taiati bastonase, ceapa, in patru, si cartofii, cubulete.

Presara si peste legume sare. Cand carnea este bine patrunsa si legumele coapte, scoate friptura din cuptor, las-o sa se racoreasca, apoi indeparteaza ata si taie carnea in felii potrivite.


In this article

Join the Conversation