Paella vegetariana

207 0

Cum se procedeaza:

Intr-o oala, incingi 3 linguri de ulei de masline si calesti orezul 3 minute, amestecand. Torni supa de legume, adaugi frunza de dafin si sofranul, acoperi oala si lasi orezul sa fiarba 10 minute, pana este pe jumatate fiert. Coci ardeii in cuptorul preincalzit pana li se desprinde coaja.

Ii scoti si ii pui intr-un vas cu capac, sa „transpire”. Ii cureti de coaja si de seminte si ii tai in bucati de 1,5 cm. Oparesti rosiile, le decojesti si tai pulpa in bucati. Toci ceapa si usturoiul marunt. Rupi fasolea in bucati de 3 cm, iar prazul, in inele late de 1,5 cm. Speli morcovii si ii tai in felii subtiri, lungi de 4 cm.

Intr-o tigaie pentru paella (cu peretii mai inalti si cu doua manere), pui restul de ulei sa se incinga. Calesti ceapa si usturoiul 5 minute impreuna cu boiaua. Adaugi fasolea, prazul si morcovii si le prajesti impreuna inca 5 minute. Pui sare si piper. Orezul pe jumatate inabusit il torni peste legume si lasi la foc potrivit inca 15 minute.

Dupa 10 minute, adaugi bucatile de ardei si rosii. Daca orezul este prea uscat, mai torni supa de legume. La sfarsit, adaugi maslinele. Paella o aduci la masa in farfurii incalzite.

In this article

Join the Conversation