Painici din cartofi cu umplutura de spanac

233 0

Umplutura: 100 g ceapa, 1 lingura de ulei de masline, 600 g spanac, nucsoara, piper, sare, 60 g telemea, 80 g branza de vaci.

Cum se procedeaza:

In putina apa inabusi cartofii in coaja. Ungi tava cu grasime. Toci ceapa si tai grosier frunzele de spanac. Rumenesti ceapa in ulei de masline, pui spanacul si il calesti putin. Condimentezi cu sare, piper si nucsoara si lasi la racit.

Scurgi zeama de la spanac, razi telemeaua si o ames-teci cu spanacul si branza de vaci. Potrivesti de sare si adaugi piper mai concentrat. Cureti cartofii de coaja si faci un piure pe care il amesteci cu ouale, sarea, nucsoara, cele 2 linguri de unt si graul macinat. Pui atata grau cat sa obtii un aluat uscacios, care nu se lipeste.

Il imparti in 12 bucati si cu mana formezi un rotund din fiecare, cu diametrul de 12 cm. In mijloc pui 1-2 linguri din amestecul de spanac si lipesti marginile ca si cum ai face un saculet.

Asezi painicile in tava de copt, le ungi cu unt topit cu ajutorul unei pensule si pui deasupra seminte de dovleac. Le coci 25-35 de minute la 180° (sau treapta 4, temperatura moderata) pana devin maronii. Le aduci la masa ca aperitiv cu suc de rosii sau alaturi de mancare de praz.

In this article

Join the Conversation