Papanasi cu branza de vaci fierti si prajiti

1121 0

Serviti cu smantana proaspata sau iaurt, papanasii cu branza de vaci prajiti sau fierti sunt un desert gustos, imposibil de refuzat, pentru intreaga familie.

Ingrediente

300 grame branza de vaci
1 ou
2 linguri faina
1 lingura gris
sare

Mod de preparare

Se amesteca bine branza de vaci cu galbenusul, faina, grisul si albusul batut spuma. Se adauga putina sare.
Se formeaza cu mana unsa cu faina gogosele de marime potrivita.
Separat, se pune putina apa la fier cu sare si se da drumul papanasilor in apa clocotita.
Se lasa sa fiarba 15 – 20 de minute, se scot cu spumiera, se asaza pe o farfurie si se toarna peste ei unt.
Papanasii cu branza de vaci se pot servi cu smantana sau iaurt.

Papanasi cu branza de vaci prajiti

Modul de preparare este asemanator cu cel al papanasilor cu branza de vaci fierti, dar in locul grisului se adauga doua linguri de faina si putin bicarbonat.
Compozitia obtinuta se modeleaza sub forma unor parjoale care se prajesc in ulei fierbinte. Se prajesc pe ambele parti, se scot si se pudreaza cu zahar sau se servesc cu smantana.
 

 


In this article

Join the Conversation