Pasca cu branza de vacuta

1075 0

Pentru umplutura: 1 kg branza de vaci, 4 oua, 2 linguri de gris fiert, 200-300 g zahar pudra dupa gust alegeti gramajul, 100 g stafide sau mai multe depinde la fel de gust, 1 praf zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, sare.

Cum se procedeaza:

Faina si celelalte ingrediente se aduc in bucatarie cu o zi inainte de a se prepara aluatul pentru a se aduce la temperatura camerei. Drojdia, impreuna cu o lingura de zahar, se dizolva intr-o ceasca cu putin lapte caldut. Se adauga doua linguri cu varf de faina si se bate bine amestecul cu o lingura de lemn.

Se lasa sa dospeasca aproximativ o jumatate de ora, dupa care se pune peste faina, adaugand apoi pe rand cele doua oua intregi, galbenusurile, zaharul dizolvat in laptele caldut, sarea necesara, vanilia si coaja rasa de lamaie. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale. Se incepe framantatul adaugand cate putin unt. Se poate pune si putin undelemt pentru desprinderea mai usoara a aluatului de vas.

Se considera ca aluatul este suficient de framantat atunci cand se ridica la suprafata sa mici basicute si cand se desprinde cu usurinta atat de pe maini cat si de pe vasul in care se framanta. Vasul se acopera cu un servet curat si se lasa la dospit intr-un loc caldut, timp de 3-4 ore. Se pregateste o forma rotunda, cu peretii putin inalti, unsa cu putin unt si presarata cu faina, si se pune o foaie din aluat groasa de 2 cm.

Din aceeasi coca se impleteste un sul de grosimea degetului care se asaza de jur imprejurul formei. Deasupra se intinde umplutura formata din branza de vaci amestecata cu grisul fiert, zaharul, ouale si mirodeniile. Peste umplutura se se face un grilaj din doua suluri de aluat. Se lasa la loc caldut sa creasca 20-30 minute. Se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca in forma, din care apoi se scoate cu multa grija.

Va doresc pofta buna si un Paste fericit!

In this article

Join the Conversation