Pateuri cu carne de miel

274 0

Se amesteca faina cernuta cu margarina si un praf de sare, apoi se adauga apa, putin cate putin, pana cand aluatul devine omogen.

Daca ai scapat cumva prea multa apa, poti ingrosa la loc aluatul adaugand putina faina. Dupa ce a stat cel putin 20 de minute in frigider, se intinde o foaie de un centimetru grosime si, cu ajutorul unui pahar de vin, se taie cercuri.

Jumatate dintre cercurile astfel obtinute vor fi transformate in inele, cu ajutorul unui pahar mai mic. Capacelele decupate de la mijlocul cercurilor se pastreaza.

Pe cercurile ramase intregi se asaza inelele, iar la mijloc se pune umplutura obtinuta astfel: carnea se toaca impreuna cu o ceapa mica, se caleste in margarina (se pun si cateva linguri cu apa, ca sa nu se usuce carnea prea tare), se amesteca bine cu un ou, se sareaza si se pipereaza.

Dupa ce am pus umplutura in inelele de aluat, asezam deasupra capacelele pastrate. Se coc la foc potrivit.

Sugestie: Pentru o aroma speciala, poti pune in umplutura un pic de marar tocat.

Se poate si asa: In loc de carne, poti folosi cu succes maxim ciuperci.

In this article

Join the Conversation