Creme brulee cu sirop de agave

1083 0

Ingrediente

250 ml smântână dulce

2 gălbenușuri

2 linguri de sirop de agave, un foarte bun înlocuitor de zahăr

1 vârf de cuțit de scorțișoară

1 vârf de cuțit de sare

Cum prepari crème brûlée cu sirop de agave 

Pune pe foc smântâna și jumătate din cantitatea de sirop de agave.

Când s-a încălzit puțin, dă-o la o parte.

Amestecă gălbenușurile cu restul de sirop de agave, scorțișoare și sare.

Când smântâna e doar călduță, toarn-o peste gălbenușuri și amestecă bine, apoi pune toată compoziția în forme de ceramică sau într-un vas jena și bagă la cuptor, la bain-marie (vasele cu compoziție trebuie puse într-o tavă cu apă fierbinte, apoi băgate la copt). Se coc timp de 30-35 de minute.

Dacă, pe lângă delicioasa crème brûlée cu sirop de agave, dorești să descoperi și alte bunătăți pentru copii fără zahăr, citește și Retete fara zahar pentru copii.

Foto: Image Courtesy of rakratchada torsap/ FreeDigitalPhotos.net

Sursă rețetă: revista MAMI/ aprilie 2014

In this article