Cina rapida: reteta de Quiche Lorraine

5634 0

Quiche Lorraine este un preparat delicios si usor de preparat, pe baza de oua, smantana, bacon si branza, invelite frumos in aluat. Ideal pentru cina!

Cel mai bine se servește rece. Și încă ceva… poate fi savurat și de micuții de peste 18 luni.

Ingrediente

175 g făină, 135 g unt, 3 ouă, 3 gălbenușuri, 6 felii de bacon (cam 100 g), 300 ml smântână de gătit (grăsime peste 30%), sare (și piper).

Mod de preparare

1. Amestecă făina cu 115 g unt și un gălbenuș. Pe o suprafață presărată cu făină, formează o bilă din acest aluat.

2. Ia un vas rotund (cu diametru de aproximativ 20 cm), cu margini joase (aproximativ 5 cm).

3. Folosind un sucitor, întinde bila de aluat într-o foaie rotundă pe care o presezi ușor în forma de copt, unsă cu unt și tapetată cu făină în prealabil.

4. Lasă la frigider timp de 15-20 de minute.

5. Între timp, taie baconul în fâșii subțiri și apoi rumenește-l puțin într-o tigaie, fără ulei.

6. Bate smântâna cu 3 ouă și 2 gălbenușuri.

7. Scoate tava de la frigider, presară baconul apoi toarnă deasupra amestecul de smântână și ou.

8. Coace la cuptor, la 200°C, timp de 15 minute, apoi redu temperatura la 180°C pentru încă 15-20 de minute. Când amestecul este ferm (îl poți testa cu o scobitoare sau cu o furculiță), scoate din cuptor și presară puțin unt. Lasă preparatul să se răcească înainte de servire.

Foto: Guliver/ Thinkstock


In this article