Rulada de curcan cu crusta crocanta si rumena

1137 0

Ingrediente

Pentru a prepara o ruladă de curcan, ai nevoie de următoarele ingrediente:

500 grame piept de curcan întreg

250 grame jambon tocat

50 grame nucă rasă

50 grame parmezan ras

3 felii pâine

3 ouă

100 ml lapte

100 ml ulei de măsline

nucşoară

foaie de dafin

1 pahar cu apă

Cum prepari delicioasa ruladă de curcan

Taie pieptul de curcan astfel încât să obţii o bucată mai mare.

Dă-o cu sare şi piper şi las-o la rece. Înmoaie pâinea în lapte, stoarce-o, amestec-o apoi cu jambonul tocat, sare, nucşoară, nucă rasă şi ouăle.

Pune compoziţia pe bucata de carne.

Ruleză şi prinde în scobitori sau leagă cu sfoară.

Aşază rulada într-o tavă unsă cu ulei.

Pune foaia de dafin şi toarnă apa.

Acoperă cu folie de aluminiu şi ţine la cuptor, la 180 de grade C, 45 de minute.

Îndepărtează folia şi lasă încă 15 minute, cât să se formeze o crusta crocantă şi rumenă pe rulada de curcan.

 

Sursă: revista MAMI, aprilie 2015

Foto: Guliver/ Thinkstock

In this article