Supa crema de pastarnac

1523 0

Supă cremă de păstârnac

Ingrediente

  • 2 – 3 cartofi potriviți
  • 4-6 rădăcini mari de păstârnac
  • un dovlecel mic
  • un sfert de varză albă
  • 2 cepe
  • un cățel de usturoi
  • sare și piper
  • o lingură de unt
  • două linguri ulei
  • o cană de lapte
  • mărar verde tocat mărunt

Mod de preparare

Curăță toate legumele. Toacă ceapa și usturoiul. Pune-le la călit cu o lingură de ulei. Pune un praf de sare și adaugă păstârnacul tăiat felii, varza tăiată fideluță și dovlecelul bucățele. Lasă legumele să se înăbușe circa 10 minute.

Pune 1,5 litri apă la fiert. Când clocotește, pune cartofii tăiați bucățele și adaugă tot amestecul de legume călite. Fierbe supa la foc mic, cu capac, circa 20 de minute.

Cu un blender vertical, transformă supa în cremă. Adaugă laptele, bucățica de unt și mărarul. Potrivește de sare și piper.

Lasă delicioasa supă cremă de păstârnac să mai dea în clocot și apoi servește-o cu bucățele de pâine prăjită. Poftă bună!

Foto: Image courtesy of rakratchada torsap/ FreeDigitalPhotos.net

Sursa: revista MAMI, iunie 2015

In this article