Pilaf cu pui

186 0

Cum se procedeaza:

Se pune pieptul de pui la fiert. Se ia spuma si se acopera cu un capac pana fierbe 1/2 . Se taie morcovul si ceapa dupa preferinta (cubulete, rondele, etc) si se pun in apa care fierbe si se lasa la fiert. Cand vedeti ca sunt aproape gata, adaugati cana de orez.

De retinut ca la o masura de orez va trebuie cam 3, 4 de apa…. deci trebuie sa apreciati cam cata apa aveti in oala si sa mai adaugati cam 3 masuri peste orez.. Se acopera si se lasa la fiert la foc mic. Nu se amesteca in el prea des iar in momentul in care vedeti ca este aproape fiert, il puteti baga in cuptor inca putin ( cam 10, 15 min ).

Se scoate, se pune verdeata tocata, sare, etc si se lasa acoperit cel putin 20 de minute (iese pufos, nu uscat). In acest orez cu pui mai puteti adauga dovlecei, rosii, ardei gras, ciuperci sau il puteti face si cu carne de vita, dar fiarta in prealabil.

In this article

Join the Conversation